padt-2709-cover1
padt-2709-cover2
padt-2709-cover3

Zakelijk • 'De Krooshof'

In het kleine dorpje Zijderveld, gelegen langs rijksweg A2, hebben wij in opdracht van een woningcorporatie een nieuw verenigingsgebouw 'De Krooshof' verwezenlijkt.

Het nieuw gebouwde verenigingsgebouw heeft een koppeling met de bestaande sporthal, daarentegen zijn beide functies gescheiden middels een gemeenschappelijke centrale ingang/gang.

"multifunctioneel gebouw voor alle dorpsactiviteiten"

De uitdaging van dit project was dat de bestaande sporthal operationeel bleef ten tijde van de nieuwbouw. Bovendien werden er voor de nieuwbouw van het verenigingsgebouw zeer speciale geluidwerende voorzieningen getroffen o.a. in kozijnen, ramen, buitendeuren, spouwmuren, het hellende dak om zo het geluid aanzienlijke te kunnen reduceren voor de omliggende bebouwing.

Kenmerken
van dit project:

  • verenigingsgebouw
  • zalen
  • multifuncitoneel

De projectleider 
aan het woord:

Gezien het feit dat de bestaande sporthal de direct naastgelegen belending was, is voor de nieuwbouw van het verenigingsgebouw gebuikt gemaakt van het heisysteem met Avegaar palen. Doordat dit heisysteem perfect geschikt was voor deze situatie heeft de belending nog de omgeving last gehad van deze werkzaamheden. Al met al een prachtig project met een bijzonder hoog afwerkingsniveau.

Michel Korevaar

Projectleider